KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

Angielski is fun

W dniu 16.06.2021 r. nasze przedszkole odwiedził Pan Robert Pawlak - radny Rady Miejskiej w Łodzi oraz Zosia Kierner, polska nastolatka, mieszkająca w Stanach Zjednoczonych, założycielka i prezeska fundacji Girls Future Ready, pomagającej dziewczętom z Europy Środkowo-Wschodniej, która w ramach swojego projektu ...

Dzień Dziecka

01.06.2021
Dzień Dziecka

Dzień Dziecka

01.06.2021

Dzień Dziecka - jeden z ulubionych dni w roku, nie tylko tych najmłodszych. W naszym przedszkolu świętowaliśmy już od samego rana. Po śniadaniu wszyscy udali się do ogrodu, by wspólnie wziąć udział w zajęciach Zumby. Radości mnóstwo, bo kto nie lubi potańczyć przy znanych i lubianych piosenkach? Po zajęci...

Razem z Kuratorium Oświaty w Łodzi zachęcamy do zapoznania się broszurą,opracowaną przez Fundację Edukacji Zdrowotnej i Psychoterapii, "Dzieci w wirtualnej sieci". Dzieci w wirtualnej sieci.pdf...

Pożegnanie

14.04.2021
Pożegnanie

Pożegnanie

14.04.2021

Z ogromnym smutkiem i żalem przyjęliśmy wiadomość o odejściu naszej serdecznej Koleżanki Małgorzaty Wągrowskiej. Przyszedł czas na pożegnanie, na które nigdy nie będziemy gotowi, na które nigdy nie ma dobrego czasu. Małgosiu, zawsze służyłaś pomocą, pełna optymizmu, ciepła i wiary w ludzi. Byłaś nie tyl...

"Umiera człowiek, pozostaje po nim słowo, specyficzny dla niego gest, klimat uczuciowy, który wokół siebie roztaczał... ale pozostawił także ogromny smutek" Z wielkim żalem żegnamy Panią Małgosię. Rada Rodziców....

"Nie trzeba słów, kiedy czarny anioł zamyka usta tym, którzy byli bliscy, kiedy podcina skrzydła tym, którzy powinni latać, kiedy zabiera oddech tym, którzy powinni żyć. Pozostaje głucho milczeć, wypatrując białych aniołów nadziei". Z wielkim żalem żegnamy Naszą Panią Małgosię. Dzie...

1% podatku dla Przedszkola Miejskiego nr 118 Kochani!!! Serdecznie dziękujemy Wszystkim za wsparcie w poprzednim roku rozliczeniowym i przekazanie na naszą rzecz 1%. Dzięki Państwa pomocy udało nam się pozyskać kwotę w wysokości 2048.94zł. Kwota ta, zgodnie z planem pokryła w części, zakup nowych indywidualnych sza...

Szanowni Państwo !!! Zgodnie z otrzymanymi wytycznymi z Wydziału Edukacji przedszkole w okresie wakacyjnym otwarte będzie w SIERPNIU . W lipcu przedszkole będzie zamknięte. Przepraszamy za zamieszanie....