KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

Pożegnanie

14.04.2021
Pożegnanie

Pożegnanie

14.04.2021

Z ogromnym smutkiem i żalem przyjęliśmy wiadomość o odejściu naszej serdecznej Koleżanki Małgorzaty Wągrowskiej. Przyszedł czas na pożegnanie, na które nigdy nie będziemy gotowi, na które nigdy nie ma dobrego czasu. Małgosiu, zawsze służyłaś pomocą, pełna optymizmu, ciepła i wiary w ludzi. Byłaś nie tyl...

"Umiera człowiek, pozostaje po nim słowo, specyficzny dla niego gest, klimat uczuciowy, który wokół siebie roztaczał... ale pozostawił także ogromny smutek" Z wielkim żalem żegnamy Panią Małgosię. Rada Rodziców....

"Nie trzeba słów, kiedy czarny anioł zamyka usta tym, którzy byli bliscy, kiedy podcina skrzydła tym, którzy powinni latać, kiedy zabiera oddech tym, którzy powinni żyć. Pozostaje głucho milczeć, wypatrując białych aniołów nadziei". Z wielkim żalem żegnamy Naszą Panią Małgosię. Dzie...

Rozstrzygnięcie Międzynarodowego Konkursu pt: "Planszówki, alternatywą dla smartfonów"

Konkurs skierowany był do dzieci i ich rodziców oraz nauczycieli z placówek edukacyjnych w kraju i za granicą. Wpłynęło wiele prac konkursowych w postaci gier. Każda gra wymagała dużego zaangażowania i ogromnego wkładu pracy za co serdecznie dziękujemy. W dniu 31.03.2021r zebrało się jury, by wybrać z...

Ograniczenie działalności przedszkola w dniach 29.03.202 - 16.04.2021

Drodzy Rodzice! W związku z nowymi ogłoszonymi obostrzeniami z powodu PANDEMII, obowiązującymi od dnia 29.03.2021 r. do 16.04.2021 r. nasze przedszkole będzie funkcjonowało na innych zasadach. Przedszkole będzie sprawowało opiekę na wniosek Rodziców dzieci: 1) posiadających orzeczenie o potrzebie kształcen...

1% podatku dla Przedszkola Miejskiego nr 118 Kochani!!! Serdecznie dziękujemy Wszystkim za wsparcie w poprzednim roku rozliczeniowym i przekazanie na naszą rzecz 1%. Dzięki Państwa pomocy udało nam się pozyskać kwotę w wysokości 2048.94zł. Kwota ta, zgodnie z planem pokryła w części, zakup nowych indywidualnych sza...

Szanowni Państwo !!! Zgodnie z otrzymanymi wytycznymi z Wydziału Edukacji przedszkole w okresie wakacyjnym otwarte będzie w SIERPNIU . W lipcu przedszkole będzie zamknięte. Przepraszamy za zamieszanie....