KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Dla Rodziców

ZASADY UZUPEŁNIAJĄCEGO POSTĘPOWANIA REKRUTACYJNEGO 2021-2022.pdf...

Dla niektórych dzieci przygoda z przedszkolem niebawem się skończy. Jednocześnie po wakacjach czekają je nowe wyzwania. Obie sytuacje mogą wiązać się z ekscytacją, zaciekawieniem, ale również z pojawieniem się u dziecka emocji takich jak: smutek, złość, lęk. Jak pomóc dziecku przetrwać czas pełen zmian?

Drogi Rodzice! Jeśli zdecydowaliście się na wakacje z dziećmi i chcecie, by ten czas minął spokojnie, zadbajcie przede wszystkim o bezpieczeństwo najmłodszych podróżników. Co zrobić, by wczasy z dziećmi minęły bez przykrych niespodzianek? Zapraszamy do zapoznania się z poradnikiem.

Razem z Kuratorium Oświaty w Łodzi zachęcamy do zapoznania się broszurą,opracowaną przez Fundację Edukacji Zdrowotnej i Psychoterapii, "Dzieci w wirtualnej sieci". Dzieci w wirtualnej sieci.pdf...

Wakacje 2021

20.04.2021

Wakacje 2021

20.04.2021

Szanowni Państwo zgodnie z § 12 ust. 1 Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 15 marca 2019 r. (Dz. U. z 2019 r. poz. 502), przedstawiamy wykaz przedszkoli pracujących w miesiącach wakacyjnych lipiec - sierpień 2021 r. Zapisy dzieci na miesiące lipiec - sierpień 2021 r. będą przyjmowane w terminie od ...

Dzieci są najlepszymi badaczami tego świata- często zadają nam różne pytania i oczekują naszej odpowiedzi. Gdy umrze dziecku ktoś bliski należy z nim o tym rozmawiać, by nie pozostawić go samotnym w jego żałobie. Unikanie trudnych, życiowych tematów jest jak „zamiatanie problemów pod dywan”...

Poniżej prezentujemy dla Państwa informacje dotyczące autyzmu oraz sygnałów, na które warto zwracać uwagę.

Poniżej prezentujemy dla Państwa kilka praktycznych sposobów ułatwiających rodzinne funkcjonowanie w tym szczególnym czasie.

Czym jest poczucie sprawczości?Poczucie sprawczości to nic innego jak umiejętność radzenia sobie z różnymi sytuacjami w życiu oraz realne wpływanie na nie. To przekonanie, że aktywne działanie i świadome podejmowanie decyzji przyczyni się do osiągania celów.

Przekonania kluczowe to nasze najważniejsze poglądy o nas samych, które kształtują się już w dzieciństwie w kontaktach z ważnymi osobami i sytuacjami. Można je podzielić na pozytywne, czyli takie, które pomagają w funkcjonowaniu, oraz negatywne, które „utrudniają życie” (...)