KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Grupa IV

Adres mailowy dla rodziców z grupy IV

e-mail dla rodziców: konsultacjeduchy@pm118.elodz.edu.pl

Wycieczka do lasu Lublinek

W ramach programu " Dzieci mają wychodne" udaliśmy się do lasu Lublinek jest to drugi co do wielkości las w naszym mieście. Wchodzenie w głąb lasu, słuchanie śpiewu ptaków, obserwacja kaczek ze swoim dziećmi oraz oko w oko z zaskrońcem. To czas pełen emocji i obcowania z przyrodą.

Dzieci listy piszą

Dzieci z naszej grupy bardzo chętnie przystały na propozycję napisania listu do naszego zaprzyjaźnionego przedszkola. Pisanie listów jest bardzo ciekawą, jednak wymierającą formą komunikowania się. Uczy planowania, cierpliwości rozwija kreatywność.

Dzień Rodziny

26.05.2021
Dzień Rodziny

Dzień Rodziny

26.05.2021

Są takie dni, w których chcemy powiedzieć naszym rodzinom, jak bardzo je kochamy. Kochamy naszych mamy, taty i rodzeństwo zawsze, jednak w tym czasie chcemy im to powiedzieć jeszcze wyraźniej.

Dzieci mają wychodne

Przystąpiliśmy do programu Fundacji Rozwoju Dzieci " Dzieci mają wychodne " Program ten jest odpowiedzią na złą kondycję psychiczną i fizyczną dzieci, zanikanie relacji rówieśniczych i brak warunków do prawidłowego rozwoju.

Tu pachnie wakacjami

Pogoda nas dotąd zbyt mocno nie rozpieszczała. Jednak po burzy zawsze wychodzi słońce. Tak było i tym razem. Wspólnie zorganizowaliśmy sobie przestrzeń poza klasą. Wiele radości sprawiło nam już samo tworzenie.

Od szczeniaka do starszaka

Kolejna wizyta naszej ukochanej Lilki. Dzisiaj emocji było co niemiara. Poznaliśmy jak rozwijała się Lilka już w brzuchu swojej mamy, ile miała rodzeństwa. Doszliśmy do wniosku, że malutki szczeniak w brzuchu swojej mamy na początku wygląda tak jak My.

Dbamy o środowisko

Dzieci mają naturalną ciekawość świata. poznają go przez obserwację i działanie. Chętnie włączają się w wykonywanie czynności związanych z pracami ogrodniczymi. Sadzenie kwiatów, czy dbanie o te które posadziliśmy w klasie jest ciekawym sposobem na bycie razem.

Projekt Dinozaury

W ramach realizacji projektu edukacyjnego " Dinozaury" został rozstrzygnięty konkurs polegający na stworzeniu strasznego jaszczura z nieużytków z użyciem naszej kochanej wyobraźni. Wszystkie dzieci zostały nagrodzone, a ich fantastyczne prace zdobią dzisiaj naszą szatnię. Dziękujemy rodzicom za pomoc i zaangażowanie.

Ulotna chwila

15.04.2021

Ulotna chwila

15.04.2021

15.04.2021r - Ulotna chwila...

16.04.2021r. Segregacja papieru - Papier czerpany.docx Zadania bez nudy 14.04.2021.pdf 13.04.2021 r. Matka Natura liczy na ciebie.docx 12.04.2021 r. Zakodowany świat recyklingu.docx...

6.04.2021r - Segregujemy 7.04.2021r - Mali mistrzowie segregacji 08.04.2021r - SegregacJA 9.04.2021r - Przyjaciele środowiska  ...

Świąteczne Życzenia Wielkanocne

Niech czas wielkanocny utrzyma nasze marzenia w mocy i wszystkie życzenia okazały się do spełnienia i aby nie zabrakło nam wzajemnej życzliwości, abyśmy przez życie kroczyli w ludzkiej godności i niech symbol boskiego odrodzenia był i będzie dla nas celem do spełnienia. Przytulam Was ciepło dzieciaki. Wesołych Świąt

Co Wielkanoc ma wspólnego z Dinozaurem

30.03.2021r - Co Wielkanoc ma wspólnego z Dinozaurem 01.04.2021r.  - Gigantyczne jajo...

02.04.2021 Wielkanocnie, czyli aktywnie 31.03.2021 r. Wielkanoc matematyczna 29.03.2021 r. - Wielkanoc za pasem  ...

Dzień kolorowej skarpetki

W poniedziałek w ramach innowacji " Emocja" obchodziliśmy dzień Kolorowej Skarpety - na znak solidaryzowania się z chorymi na Zespół Dawna. Kolorowe skarpetki oznaczają " Kocham Cię takim jakim jesteś" Ktoś kto nosi kolorowe skarpetki wyróżnia się z tumu i daje sygnał, że bycie innym nie oznacza gorszym.

26.03.2021r - Przepis na zupę marcową 25.03.2021r.  - Wiosna ukwiecona 24.03.2021r.  - Obserwujemy zmiany w przyrodzie 22.03.2021r - Dzień kolorowej skarpetki 23.03.2021r - Wiosna, ach to Ty...

Dinozaurowy zawrót głowy

Dziś podczas zajęć mieliśmy niemałą zagwozdkę... Dzieci musiały znaleźć ukryte w klasie wskazówki, które pozwoliły dowiedzieć się, jakie dinozaury się schowały w naszej klasie. Dzieci miały okazję pracować z kartami 4D i aplikacją ożywiającą dinozaura na karcie. Dzięki temu widzieliśmy,jak wyglądały dinozaury

Słowa mają moc

W ramach Międzynarodowej innowacji pt. " Emocja " w której bierze udział nasza grupa zakończyliśmy działania w ramach III modułu - Moc słów. Na długo w naszej pamięci pozostanie eksperyment , który sugeruje, że woda posiada zdolność do magazynowania informacji, a w tym posiadania uczuć i świadomości.

Wizyta Nelsi

17.02.2021
Wizyta Nelsi

Wizyta Nelsi

17.02.2021

17.02.2021r w naszej grupie odbyły się już kolejne zajęcia z Dogoterapii. Odwiedziła nas siostra naszej ukochanej Lilki - Nelsi. Bardzo trudno nam było ją rozpoznać, są prawie takie same. Nelsi czuła się w naszej grupie bardzo dobrze i bezpiecznie. Były momenty, kiedy ucinała sobie drzemkę.

Walentynki

15.02.2021
Walentynki

Walentynki

15.02.2021

W poniedziałek świętowaliśmy Walentynki. Dzieci doszły do wniosku, że każdy dzień powinien być takim świętem. Poznawały moc słów wypowiadanych do drugiej osoby. Wybierały wyrazy, które dają moc i te które ją zabierają wkładając je do odpowiednich worków. Dopasowywały emocje i obrazki do słowa. Kodowały