KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Grupa V

Adres mailowy dla rodziców z grupy I

e-mail dla rodziców: konsultacjetygrysy@pm118.elodz.edu.pl

Niespodzianka z okazji Dnia Mamy i Taty

Życzymy Wam wszystkiego co tylko zdołacie sobie wymarzyć. Dużo cierpliwosci, uśmiechu i czasu dla dzieci. W linku przesyłamy niespodziankę: https://drive.google.com/file/d/1Nds7PO_oir-wI59Jz2o_KInmest5CR4Q/view?usp=sharing

Urodziny

21.05.2021
Urodziny

Urodziny

21.05.2021

W ostatnim czasie, w naszej grupie, obchodziliśmy urodziny Emilii i Roksanki.Emilka- nasza grupowa piosenkarka i tancerka. Zawsze ma uśmiechniętą buzię i leci się przytulać.Roksanka- nasza pomocniczka. Mistrz w dyżurowaniu. Zawsze gotowa do pomocy!Wszystkiego najlepszego!

Dzieci mają wychodne

Dziś rozpoczęliśmy realizację programu Fundacji Rozwoju Dzieci- "Dzieci mają wychodne". Jest on odpowiedzią na złą kondycję fizyczną i psychiczną dzieci. Na początek, w pobliskim parku, obserwowaliśmy i wąchaliśmy przyrodę, szukaliśmy czterolistnej koniczynki...

Międzynarodowy Projekt "Emocja"- realizacja IV modułu- Empatia

Dziś zakończyliśmy realizację IV modułu naszego projektu- Empatia. Rozmawialiśmy o tym, czym ona jest, robiliśmy flagę empatii, rozmawialiśmy o naszych uczuciach w różnych sytuacjach, co możemy zrobić dla innych gdy mają trudny czas, a także szukaliśmy rad dla bohaterów czytanych opowiadań.

Opowieść o Gruzji- prezentacja naszej Wolontariuszki

Nasza Wolontariuszka Linda przygotowała dla nas prezentację o swoim kraju, Gruzji. Dowiedzieliśmy się, z czego słynie Gruzja i co warto w niej zobaczyć. Oglądaliśmy również typowy taniec gruziński. Być może spróbujemy się go nauczyć....

Czy Gruzja jest większa od Polski?

Dziś na zajęciach porównywaliśmy dwa kraje- Polskę i Gruzję. Dowiedzieliśmy się, że Gruzja to bardzo mały kraj, który ma flagę narodową w tych samych kolorach co nasza, polska. Nie łatwo było znaleźć ją na mapie. Wykonaliśmy również flagi gruzińskie.

Sadzimy kwiatki

Nadeszła wiosna a z nią chęć zmian... Wspólnie posadziliśmy kwiatki, które stały się ozdobą naszych przedszkolnych okien. Przy okazji przypomnieliśmy sobie co roślinki potrzebują do życia, nauczyliśmy się je sadzić. Pozostała codzienna pielęgnacja i już jest pięknie...

Nauka przez zabawę

Z każdym dniem uczymy się nowych rzeczy i nabywamy nowych umiejętności. Rozwijamy swoją kreatywność i ćwiczymy cierpliwość. Mamy się czym pochwalić...